In urma cu multi ani poate 32 de ani am achizitionat aproximativ 28-30 de forme de tarte mici de care am uitat nici nu credeam ca le mai am. In acest concediu scurt de doar 2 saptamani le-am gasit .si a fost o surpriza pentru mine cat si pentru ceilalti.Asa am hotarat sa fac aceste tarte care cu cata migala le-am pregatit deabia ce am reusit sa fac o poza de final ca au disparut ca prin minune.Nepotii ardeau de nerabdare sa manance minusculele prajiturele.
Se pun intr-un castron toate ingredientele, mai putin faina care se adauga treptat. Se amesteca bine si se obtine un aluat mai moale, dar se pune la frigider pana se pregatesc formele de tarte.
Formele se ung cu unt (eu avand multe si marunte a cam necesitat mult timp de pregatire) Se scoate de la frigider aluatul si se tapeteaza cu aluat fiecare forma, iar pe fundul formei se pun boabe de fasole uscata ca sa nu se umfle aluatul pe mijloc. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc. Se scot si se lasa 10 minute apoi se scot din forme, dar inainte se indeparteaza boabele de fasole de pe fiecare tarta.
In timp ce se coc tartele se poate pregati crema astfel: intr-o cratita se pun ouale, zaharul, amidonul, esenta de vanilie si laptele incalzit. Se amesteca bine si se da la foc pana se ingroasa, apoi se da la rece cand e aproape rece se poate pune si untul. Cu aceasta crema se umplu tartele peste care se vor aseza fructele feliate.
Se pregateste si gelatina dupa instructiuni si se pune pe deasupra fiecarei tarta.
Pofta bunal
1
Printre formele mici am avut si 4 forme mai mari de tarta