Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)

de simona72 in Paste, 19 Ian 2015 | 5914 vizualizari

 

Imi plac foarte mult pastele, dar nu sunt un fan in a le face acasa. In primul rand se gasesc produse foarte bune si in comert, iar in al doilea rand imi iau timp si fac multa mizerie atunci cand le pregatesc...Nu as fi postat reteta, dar am avut chef si timp sa le fac si sa ma "joc" cu aluatul, facand paste colorate in rosu cu sucul lasat de la o sfecla rosie coapta in cuptor in folie de aluminiu...M-am "jucat"cu aluatul si am facut ceva taitei pentru o supa, taitei mai lati(tagliatelle) pentru o ciorba si raviolii...

 

INGREDIENTE

  • 250-280 gr faina
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri din sucul lasat de o sfecla rosie coapta in cuptor in folie de aluminiu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli):

Si de data asta sa nu credeti ca m-am obosit in a framanta aluatul. Masina de paine este foarte buna pentru a face paste...Am pus faina, sarea, ouale putin batute si colorantul din sfecla in masina de paine. Am setat masina pentru programul special de paste pentru framantat. Faina am pus la inceput 250 gr, apoi am mai complectat cu 2-3 linguri. Se pune in functie de cat sunt ouale de mari si cat de mult colorant puneti. Trebuie sa va iasa un aluat bine legat, nu foarte tare, dar elastic. Se poate ajusta cantitatea de faina in timp ce masina framanta aluatul...

Am scos aluatul pe masa de lucru, pe o planseta din silicon, am taiat aluatul in doua, iar apoi in bucati mai mici. Am infainat planseta, am trecut cate o bucatica de aluat prin faina, am intins-o putin cu sucitorul si mai apoi am introdus in masina de taitei in partea care intinde aluatul. Am trecut de 3-4 ori bucata de aluat prin portiunea de intins, atat cat am dorit sa devina de subtire. Daca mai este nevoie se mai trece prin faina, sa nu se lipeasca...

Dupa ce aveti bucatile intinse, le treceti prin ce parte doriti sa faceti. Din cantitatile mele eu am facut tagliatelle pentru o oala de ciorba(noua ne plac taiteii mai lati in ciorbe), taitei pentru o oale de supa si raviolii pentru 3 portii. Pentru raviolii, dupa ce am intins aluatul eu am avut o forma speciala cu care am decupat aluatul in discuri rotunde, se umplu cu ce doriti apoi se pliaza si se lipesc in forma speciala de raviolii...

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

pastele colorate cu colorant natural din sfecla rosie nu-si pastreaza culoarea in timpul fierberii...taiteii din ciorba isi pierd culoarea aproape de tot, iar raviolii fiind fierti mai putin timp isi pastreaza o parte din culoare. Depinde de timpul de fierbere....

2

daca nu se folosesc pastele imediat, se pun la uscat pe o panza(fata de masa) si se depoziteaza in pungi de hartie

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste colorate facute in casa(taitei, tagliatelle si ravioli)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval