Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 5 Apr 2016 | 4727 vizualizari

 

La noi in Romania nu am vazut astfel de dovlcei, cred ca nu exista, sunt tare practici si au iesit super buni.
De cand i-am vazut m-am gandit sa ii umplu cu ton la cuptor, am vazut in mare cateva retete, dar i-am facut dupa capul meu :))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei rotunzi
  • 1 cutie mare de ton
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 rosie mica
  • ulei de masline
  • parmezan ras
  • piper/peperoncino/sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton):

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute.

Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.

Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs de apa sau ulei, se sfarama bine si rosia taiata cubulete mici.

Se acopera cu apa, se pun condimentele si se lasa pana cand scade zeama complet.

Se umple dovleceii cu compozitia de ton, se pun intr-o tava de unica folosinta cu putina apa si se dau la cuptorul preincalzit pentru circa 30-40 minute.

Inainte sa fie gata cu 5-10 minute presarati deasupra parmezan ras.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Rocsi 1

06.04.2016, 21:44

Arata bine, dar ii las pentru cine mananca peste!

Bya Ralu 1

07.04.2016, 15:19

ii umplii cu altceva rocsica

laura_n 1

08.04.2016, 17:27

sunt si la noi, si mie mi-au facut cu ochiul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnaciori subtiri cu garnitura de orez, hrisca si legume