Din ce în ce mai multă lume este familiară cu conceptul de zoodles. Zucchini + Noodles = Zoodles. Niște "paste" din dovlecei, menite să scadă gradul de vinovăție a unei porții de milaneze. Am încercat, mi-a plăcut. Diferă textura, bineînțeles, însă gustul nu este deloc de lepădat.
Pe același principiu am mers și în această rețetă: Negresă cu dovlecei, fără făină, aerată și gustoasă.
Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure. Am adăugat mierea, oul, untul de arahide și am încorporat cu mixerul. Am adăugat cacao, bicarbonat, ciocolată și am omogenizat.
Am pregătit tava cu hârtie de copt, am turnat compoziția, și am copt prăjitura la foc mediu, aproximativ 35 de minute. Am folosit testul scobitorii pentru a vedea când este gata.
Prăjitura este foarte ușoară și suculentă datorită dovleceilor, consumată rece este un adevărat răsfăț sănătos.