Gogoşi cu gem de post

de botcrina in Dulciuri, 9 Mar 2012 | 5963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 cub drojdie
  • 1 cub margarină
  • 1 linguriţă coajă rasă de portocală
  • apă călduţă
  • gem pentru umplutură
  • 200 g zahăr tos pentru pudrat gogoşii
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi cu gem de post:

Într-un vas adânc punem făina şi facem o scobitură  la mijloc, în care fărâmiţăm drojdia, punem o linguriţă de zahăr şi puţină apă călduţă, apoi lăsăm să crească.

Când a crescut maiaua, adăugăm şi celelalte ingrediente până obţinem un aluat potrivit, pe care îl lăsăm la dospit.

Întindem o foaie din aluat umplem până la jumătate cu gem, după care împăturim peste partea umplută cealaltă parte ne umplută. 

Decupăm gogoşile cu un pahar, si le coacem în ulei încins, iar când s-au răcit le pudrăm cu zahăr tos sau zahăr pudră.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi cu gem de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post