Zilele trecute am facut niste vinete umplute cu carne de vita si mozzarella. Bune tare, dar eu ador vinetele in orice forma.
Pentru aceste Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete ai nevoie de urmatoarele ingrediente: vinete, ceapa, usturoi, morcovi, carne vita, mozzarella.
Cum se prepara Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete:
Taie cotoarele vinetelor, apoi taie-le in jumatati pe lungime. Scoate miezul cat mai aproape de coaja si toaca-l cuburi.
Curata si taie marunt ceapa, morcovul si usturoiul.
Pune o tigaie la incins, cu ulei de floarea soarelui si pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul ras. Condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga vinetele taiate cuburi. Lasa pe foc pana capata gust vinetele si se inmoaie bine. Daca e nevoie, adauga cate 1-2 lg de apa la calit, va ajuta mult.
Adauga si carnea tocata si las-o pana se rumeneste bine. Adauga marar verde tocat marunt. Amestecul de carne cu legume trebuie sa fie gustos, asa ca asigura-te ca l-ai condimentat bine.
Pregateste o tava rezistenta si asaza in ea vinetele scobite. Adauga in fiecare umplutura de carne, apoi presara deasupra mozzarella rasa.
Coace vinetele in cuptorul preicalzit, la 200 grade C, timp de 30 minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Se servesc calde, cu Castraveti murati sau cu ce va place voua.
Incearca si reteta de Vinete cu cartofi in straturi la cuptor sau reteta de Rotite din vinete umplute.