Vinete impanate la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 29 Iul 2010 | 9562 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (a cate aprox.400 g)
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare,piper macinat
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • 300 g branza feta
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate la cuptor:

Se preincalzeste cuptorul la 200 grade. Se spala vinetele, se curata, apoi se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate se cresteaza adanc de 4 ori, pe exterior. Se separa usor marginile crestaturilor, se picura cate trei linguri de ulei de masline si se condimenteaza cu sare, piper si cimbrisor.

Se unge o tava sau un vas termorezistent cu o lingura de ulei de masline si se pun in acesta jumatatile de vinete cu coaja in sus.

Se taie branza in felii, se aseaza pe o farfurie unele langa altele. Se curata usturoiul, se piseaza si se pune peste branza, apoi se pipereaza. Feliile de branza se infig in crestaturile din vinete.

Se stropesc vinetele cu uleiul de masline ramas, se baga la cuptor pentru 35-40 de minute. Se pot servi alaturi de orez natur .

Se potriveste alaturi de sosul de ketchup cu smantana si usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulete de branza de Napolact