Vinete cu rosii

de yammy in Mancaruri de post, 1 Dec 2009 | 4039 vizualizari

Vinete cu rosii

 

Gustul desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete
  • 750 g rosii bine coapte sau o conserva mare(doua mici) de rosii in bulion
  • 10 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • 1-2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu rosii:

Vinetele se spala bine apoi se sterg, se taie in felii groase de 1,5 cm(un deget), se presara cu sare si se lasa sa stea 15-20 de minute. Nu se curata de coaja!

Se curata usturoiul si se toaca sau rade.

Rosiile se decojesc(cele proaspete) si se taie cuburi.

Se scurg si se sterg vinetele cu prosoape de hartie sau panza, apoi se prajesc, pe rand, pe ambele parti in ulei. Pe masura ce sunt prajite, se cladesc pe un platou mai adanc.

Dupa ce toate vinetele au fost prajite, in uleiul ramas se pun rosiile si se fierb pana cand scade zeama(nu complet!), se pune zaharul dupa gust, se opreste focul si se adauga usturoiul. Sosul se toarna peste vinete si se scutura usor platoul ca sa patrunda sosul printre vinete.

Se servesc reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de cuşcuş( de post)