Varza a la Cluj (multicooker)

de Irinukaaa in Vita, 24 Sep 2014 | 7102 vizualizari

 

O mancare simpla de facut si rapid de mancat! :)

 

INGREDIENTE

  • O varza tocata marunt
  • 500g carne vita cu porc (pui sau ce va place)
  • 75 g orez
  • O lingurita de boia de ardei dulce
  • O ceapa
  • Putin ulei
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • Piper, sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj (multicooker):

Se taie marunt varza. Eu o bag mai nou in robot si iese perfect.

Se freaca cu putina sare, apoi se pune la calit in Multicooker selectand functia Fry si in care am turnat putin ulei. 

Se lasa pana scade toata apa ce o lasa, se adauga boia si pasta de rosii, dupa care oprim si rasturnam continutul intr—un bol.

Spalam orezul si il punem in oala Multicooker cu apa, selectand functia Boil. Cand este „al dente“, oprim aparatul, strecuram orezul lasandu—l si pe el deoparte.

Taiem ceapa marunt si o punem in Multicooker cu putin ulei. Cand incepe sa se aureasca, adaugam carnea, sare, piper si lasam 5 minute pe functia Fry sa scada toata zeama. Se adauga orezul si cateva linguri de rosii, mai lasandu—l cateva minute.

Se rastoarna amestecul intr—un alt bol.

Se pune acum in Multicooker jumatate din compozitia de varza, apoi se pune amestecul de carne si ultimul va fi restul de varza ramasa.

Selectam functia Bake pentru  60 minute si adaugam din cand in cand putina apa.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu paine, dar cu mamaliguta si smantana este senzationala!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]