Vafe belges de Liège

de Catalina L in Dulciuri, 13 Feb 2015 | 6394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 g făină
  • 270 g de lapte cald
  • 70 g drojdie proaspătă (sau drojdie uscata)
  • 3 oua + 2 gălbenușuri
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • unt topit 400g (300g pentru mine)
  • 500 g de zahăr perla (350 g pentru mine)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vafe belges de Liège:

Faceti aluatul cu toate ingredientele, cu excepția untului și a zaharului perla și se lasă 30 minute (am folosit de masina de paine: program aluat)

Se adauga apoi untul moale la aluat, se frământa  si se termina cu zahărul perla (am încorporat tot după primul semnal sonor înainte de a 2a frământare).

Am adăugat făină la aluat pentru ca atunci când l-am luat din mașină, a fost foarte lipicios și am frământat inca un pic cu mâna.

Împărțiți aluatul în bucăți de 100 g.

Lasati-le sa creasca inca 30 de minute.

Se incalzeste aparatul  si se pun 2 portii.

 Închideți fierul și gatiti +/- 3 minute.

Pudrati cu zahăr pudră înainte de servire sau se ung cu nuttela și frisca.

Poftă Bună !!!!!!

 

 

TIPS-URI

1

am congelat o buna parte- vezi poza

Daca ti-a placut reteta noastra "Vafe belges de Liège" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]