Un desert gustos pentru orice ora din zi.
Gaufrele sunt pufoase in interior, crocante la exterior cand sunt calde si tare bune langa o cafeluta, ceai, lapte sau ce va place!
Pentru aceste Gaufres vanilate cu iaurt - Reteta gustoasa si aromata, ai nevoie de ingredientele urmatoare: oua, zahar, ulei, iaurt, lapte si faina.
Cum se prepara aceste Gaufres vanilate cu iaurt - Reteta gustoasa si aromata
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam uleiul, amestecam bine, apoi punem vanilia, iaurtul si laptele si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
La final adaugam faina cu praful de copt si omogenizam totul foarte bine pana obtinem un aluat mai grosut ca la clatite. Lasam sa se odihneasca circa 30 minute la frigider, timp in care ne ocupam de aparatul de gaufres sa fie bine incins.
Cand incepem sa coacem gaufrele ungem prima data formele cu putin ulei, apoi restul nu mai este cazul, nu se vor lipi.
Turnam cate un polonic micut din compozitie pe fiecare forma si coacem gaufrele circa 3-5 minute fiecare tura sau pana sunt frumos rumene, depinde de aparatul fiecaruia.
Le scoatem pe un gratar si le putem servi dupa bunul plac!
Sunt foarte gustoase!
Incearca si reteta de Vafe cu miere si portocale sau varianta de Vafe cu cafea si ciocolata.
Iti recomandam si varianta sarata de Gofre cu legume si mozzarella, perfecte la micul dejun.