Vacuta cu mazare si orez

de mihaelar63 in Vita, 28 Ian 2010 | 4802 vizualizari

 

carnea de vacuta e foarte gustoasa cu orez .

 

INGREDIENTE

  • 800 gr carne manzat
  • 2 cepe
  • 300 gr mazare cu morcovi [ congelata]
  • 300 gr orez
  •  100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vacuta cu mazare si orez:

  1. spalati carnea de vacuta ,o taiati cuburi nu foarte mari si o puneti la fiert cu apa cu sare .
  2. cand este fiarta o strecurati fara sa aruncati supa rezultata .
  3. curatati , spalati si taiati marunt cepele, le caliti intr-o cratita mare teflonata.
  4. adaugati orezul spalat si scurs de apa si prajiti amestecand din cand in cand pana orezul si ceapa devin sticloase .
  5. adaugati carnea , mazarea cu orez si puneti supa rezultata de la fiertul carnii.
  6. daca e necesar mai completati cu apa [ in total ar trebui sa puneti cam 1.2 l ].
  7. amestecati usor si puneti un capac sa fiarba la foc mic sub aburi .
  8. inainte de sfarsitul fierberii cu ajutorul unei furculite rasfirati usor orezul , va fi mai pufos.
  9. la sfarsit asezonati cu patrunjel verde si piper .

TIPS-URI

1

carnea de vacuta merge totdeauna bine cu morcovi .

2

prajiti mai intai orezul pana devine sticlos astfel nu se valipi iar bobul se va infoia frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vacuta cu mazare si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]