Ștrudel cu dovleac

de elucubratiiculinare in Prajituri, 12 Noi 2012 | 5034 vizualizari

 

Pentru ca mai avem un pic si incepe postul, va sugerez un desert minunat fara oua si lapte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă,
  • 900 g dovleac ras,
  • zahăr (aprox. 150 g),
  • ulei (aprox 100 ml).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu dovleac:

Foile de plăcintă se lasă la decongelat peste noapte în frigider.

Se împart foile în 3 (eu am avut noroc și am avut exact 15 foițe). Luam una din primele 5 foițe o ungem cu puțin ulei apoi presărăm pe ea o linguriță cu zahăr. Punem deasupra o altă foiță pe care o ungem cu ulei și presărăm zahăr deasupra. Continuăm operația până terminăm cele 5 foițe. Punem o treime din dovleacul ras pe o laterală și presărăm peste dovleac o lingură cu zahăr. Aducem lateralele 2-3 cm peste dovleac și rulăm. Ruloul se pune într-o tavă unsă cu ulei. Procedăm la fel și cu celelalte 2 rulouri. Se ung cu ulei și se presară puțin zahăr deasupra. Se dau la cuptor pentru 50-60 minute sau până se rumenesc frumos deasupra.  

Se lasă să se răcească și se taie fiecare rulou în 4-5 bucăți. Se poate presăra zahăr pudră deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]