Desert placinta cu dovleac

de katty in Dulciuri, 20 Noi 2021 | 3671 vizualizari

 

Am vrut sa trisez putin si sa fac o placinta cu foi din comert, dar trebuie sa recunosc ca partea cea mai grea a fost sa gasesc niste foi care sa contina doar faina, apa si ulei.

 

INGREDIENTE

  • 5 foi de placinta
  • 100 gr ulei din samburi de struguri
  • 1 kg pulpa de dovleac
  • 50 gr zahar brut
  • scortisoara pudra
  • 2 linguri pesmet
  • 50 gr unt
  • 100 ml apa minerala
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu dovleac:

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.

Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.

Ungem o forma cu ulei. Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra. Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala. Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pana se rumeneste. Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.

Portionam in momentul servirii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]