Trigoane cu gem si nuca

de cocolina in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 6633 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:

  • 1 pachet de foi placinta(500g)
  • gem prune
  • nuca macinata
  • zahar
  • 1 ou(pentru uns)
  • putin ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gem si nuca:

Foile se lasa sa se decongeleze si se pun pe masa de lucru care o ungem cu putin ulei sa nu se lipeasca.Intindem foaia pe pare o taiem in bucati patrate si punem in fiecare patrat cate o lingura gem.Unim colturile si le strangem putin pe margini cu degetele sa nu iasa afara compozitia.Punem si cealalta foaie pe care o taiem bucati patrate si in mijlocul patratelor punem cu o lingurita nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust.Inchidem pachetelele pe care le punem intr-o tava tapata cu hartie de copt.Eu am impuns putin trigoanele cu o furculita.Se ung cu ou si se baga la cuptor la temperatura de 190 grade pentru 15-20 minute.Dupa ce s-au facut bine le scoatem din cuptor le asezam pe o tava si le pudram cu zahar pudra.

                                            POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baclava greceasca