Trandafir cu rahat

de iry-gabriela in Dulciuri, 9 Ian 2012 | 6310 vizualizari

 

este o veche invartita dar un pic imbunatatita si spun eu ca si destul de placuta

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • drojdie cat o nuca,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 200 ml apa calduta,
  • 350 g faina
  • 3 linguri de ulei.
  • pentru compozitie :
  • 50 g margarina,
  • 6 linguri zahar
  • 200g rahat.
  • pentru sirop:
  • 500 ml apa,
  • 4 linguri zahar
  • esenta de cafea.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu rahat:

Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga maiaua crescuta si se framanta un aluat elastic peste care se adauga si cele 3 linguri de ulei. Se lasa la crescut 30 de minute acoperindu-se cu un prosop.

Separat se amesteca 50 g margarina tinuta la temperatura camerei cu 3 linguri de zahar, iar rahatul se taie felii inguste si egale.

Cand aluatul a crescut se intinde pe o planseta cu o grosime de 0,5 cm, peste care se intinde margarina frecata cu zahar, iar apoi se aseaza rahatul deasupra si se ruleaza cat mai strans. Se taie rulada obtinuta in bucati egale, care se aseaza cu spirala in sus intr-o tava tapetata cu hartie cerata.

Trandafirii se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit la temperatura medie, timp de 40 de minute.

Intre timp se incalzeste apa, adaugandu-se zaharul si esenta de cafea. 

Dupa coacere se scot pe o farfurie si se trec unul cate unul prin sirop si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

mena29 1

10.01.2012, 21:33

Eu vreau unul pentru dimineata la

mirela0911 1

11.01.2012, 13:21

frumosi trandafirii si cred ca si buni!

jolygina 1

16.01.2012, 11:07

frumosi trandafiri

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pripite