Chec din albusuri cu cacao

de alilianaa in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 4001 vizualizari

 

Foarte bun.. aproape mai bun decat cel cu galbenusuri. Destul de dens si consitent.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • ornamente de ciocolata ( 2 lingurite)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri cu cacao:

Batem alusurile impreuna cu un praf de sare  foarte bine. Apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat in 3-4 etape mixand foarte bine, pana la o topire completa. Va rezulta o bezea lucioasa, frumoasa. Adaugam uleiul putin cate putin si mixam la o viteza inceata. Scoatem telurile si cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, incorporam faina si praful de copt ( amestecate) lingura cu lingura. Adaugam si ornamentele de ciocolata si amestecam.

Intr-un castron punem 2 linguri din compozitia de albus si amestecam cu o lingura de cacao.  Pregatim o tava de chec. O tapetam cu hartie de copt. Adaugam aluatul, iar la final punem compozitia cu cacao, dupa preferinta si inspiratie si amestecam.

Dam checul la cuptor pentru 30 minute. 

Il scoatem, il asezam pe un gratar si pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel