Tortilla de patatas

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2013 | 5722 vizualizari

 

Omleta spaniolă, așa cum mai este numit acest preparat, este foarte potrivită pentru micul dejun, fiind foarte hrănitor.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi medii, decojiți, tăiați cuburi
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 4 ouă
  • sare/ piper
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Cartofii se sărează și se prăjesc în ulei încins câteva minute, până capătă o culoare aurie, dar sunt încă cruzi. Se scot pe un prosop de hârtie și se lasă la răcit. 

Se bat ouăle cu puțină sare. Se adaugă ceapa și cartofii și se amestecă bine. Se toarnă compoziția într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se gătește 7 minute la foc mediu. Se întoarce omleta și se mai prăjește 5 minute, până când e bine făcută. 

Se consumă rece sau caldă.

 

TIPS-URI

1

Ceapa se poate prăji în același timp cu cartofii

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla spaniola