Tortilla de patatas

de stefy_a in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2016 | 3693 vizualizari

 

Sau mai simplu spus: omleta cu cartofi :)

 

INGREDIENTE

  • 350 g cartofi
  • 4 oua
  • o ceapa mare
  • 80 g cascaval
  • patrunjel verde
  • sare si piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari

- se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute

- cand au fiert se pun la scurs de apa

- ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie

- cascavalul se da prin razatoarea cu gauri mari

- patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca

- ouale se sparg intr-un vas mai mare si se bat bine, apoi se adauga ceapa, cartofii, cascavalul si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper

- se amesteca bine

- tigaia se unge putin ulei, se lasa la incins si se pune omleta la copt

- se coace la foc mic pe ambele parti

- intoarcerea omletei de pe o parte pe cealalta, fara a o rupe, se face cu ajutorul unei farfurii mai mari ca tigaia: se acopera tigaia cu farfuria, se rastoarna omleta pe farfurie cu grija, si apoi tot cu grija se pune omleta in tigaie de pe farfurie cu a doua parte in jos pentru a se coace

- e buna atat calda cat si rece, merge pregatita in tot felul de combinatii: puteti adauga ciuperci, carnaciori, ardei, etc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla spaniola