Aseara am avut cina italiana - minunatele tortellini cu ricotta si spanac alaturi de un sos delicios de rosii, cu mult busuioc si parmezan deasupra. Totul alaturi de un vin rosu tipic -Chianti (primit chiar de la mama lui de acasa). Incercati si voi acest fel d epaste care e divin :)
- Punem apa la fiert pentru paste;
- Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat tocate fin Cand prinde culoare adaugam rosiile tocate fin. Dupa cca 5 minute, cand si rosiile s-au inmuiat pune pasta de rosii si putin suc de rosii .Punem sare dupa gust, piper alb proaspat macinat si putin zahar, sa nu fie foarte acid sosul. Lasam la foc mic sa fiarba. deoarece ra gros sosul am aduagat putina supa de pui (ce aveam in frigider).
- Acum e momentul sa punem tortellini la fiert in apa clocotita in care am pus si sare. Lasma 4 minute-nu mai mult si le scoatem direct in sosul de rosii care inca fierbe la foc mic. Amestecam cu mare grija, adaugam busuioc verde tocat si servim cu mult parmezan ras deasupra. Sunt delicioase.
Eu am servit alaturi de un vin rosu (Chianti)
1
Recomand tortellini de la Lidl-proaspete- sunt excelente