Torta della nonna - Tortul bunicii

de Corinuta in Torturi, 1 Aug 2011 | 37202 vizualizari

 

L-am facut de ziua sotului meu, la tzara, intr-o bucatarioara tare intunecoasa, din care cauza nici nu am poze din timpul prepararii. Nefiind cuptorul meu, un pic l-am prea copt, dar per total a iesit bine. Avand in vedere ca s-a mancat tot in ziua respectiva, cred ca a fost bun :)):))

 

INGREDIENTE

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie

Ptr. crema:

  • 750 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g faina sau amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna - Tortul bunicii:

Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se toarna in alt castron si se lasa sa se raceasca.

Se prepara aluatul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga untul moale, coaja rasa de lamaie, oul intreg si galbenusul, zaharul si sarea. Se formeaza o bila si se da la frigider cel putin o ora.

Se intinde 2 treimi din aluat in forma de cerc care sa acopere o forma de tort si peretii acesteia, se aseaza in forma unsa si tapetata. Se toarna crema peste blat, iar restul de aluat se intinde si se taie diverse firme sau fasii care se pun peste crema. Se coace la foc potrivit 40 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta buna!

Inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna - Tortul bunicii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

epurasha2bb 1

02.07.2013, 22:09

Corinuta 1

02.07.2013, 23:34

Epu mi-e dor de tine!

mihaelar63 1

29.01.2016, 23:25

Foarte bun Cand am fost la Milano aveam la mic-dejun . Altau aratfoarte fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone