Tort spirala

de ionela84 in Torturi, 23 Ian 2014 | 4318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti de cacao
  • 200 g unt
  • Crema 1:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina
  • Crema 2:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie
  • esenta de rom
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

Crema 1: Incalzim frisca lichida avand mare grija ca aceasta sa nu fiarba, adaugam ciocolata maruntita si amestecam energic pana se topeste, apoi luam de pe foc

Procedam identic si pt crema 2.

Lasam la racit cele 2 compozitii peste noapte, cand sunt reci se mixeaza  pana se intaresc, iar in cea cu ciocolata amaruie se pune esenta de rom. Hidratam gelatina conform instructiunilor de pe plic apoi o topim pe baie de abur si o adaugam cremelor

Zdrobim biscuitii si ii amestecam bine cu untul topit, tapetam fundul unei forme cu marginile detasabile cu acest amestec. Incepem sa punem cate 2 lg din crema neagra in centrul tavii, apoi 2 lg din crema alba si iar cea neagra pana la epuizarea acestora, acoperim tava dam la rece pt minim 6 h

TIPS-URI

1

Diametrul formei:26 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu zmeura si ciocolata - Reteta delicioasa de post