Tort de ciocolata

de Lau in Torturi, 27 Noi 2012 | 4247 vizualizari

 

Am ajuns si la reteta 600 si nu se putea sarbatori altfel decat cu un tort(m-am inspirat pentru blat de la Miha "chec de post"0

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 2 cani faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic de nes
  • 2 linguri dulceata de capsuni
  • CREMA DE CIOCOLATA
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • DECOR
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Intr-un bol mai mare,adaugam uleiul,apa,zaharul,zaharul vanilat si faina.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul)

Impartim compozitia in 2,in una adaugam cacao,plicul de nes,dulceata de capsuni si omogenizam

In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitiile,alternandu-le

Dam la cuptor cca 50 min pana trece testul cu scobitaorea,

Lasam sa se raceasca in tava,(Eu am facut 2 blaturi)

Crema de ciocolata: intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati si 100 ml frisca, lasam pe foc pana se topeste (avem grija sa nu fiarba), lasam sa se raceasca foarte bine dupa care mixam pana devine o crema pufoasa, amestecam cu restul de frisca mixata inainte

Asamblare-1 blat de chec-insiropam-crema de ciocolata, blatul. Il ungem cu putin unt inainte sa decoram cu pasta de zahar sau dupa preferinta

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Miha 1

28.11.2012, 18:24

Da' ce tu Miho... tu cand vezi un barbat frumos, vrei neaparat sa-l vezi si dezbracat?

Toamna07 1

28.11.2012, 20:18

Ce frumusete!

Lau 1

28.11.2012, 20:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Happy B-day for Miruna si un Tort (de ciocolata) cu crema de trufe