Tort Pian

de Dea_Dea in Torturi, 21 Mar 2013 | 4917 vizualizari

 

Un tort deosebit!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • RULADA:
  • 5 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri apa calda
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA BLAT :
  • 40 gr amidon
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • CREMA RULADA
  • 150 gr unt
  • 100 gr ciocolata
  • 6 linguri nuca macinata
  • GLAZURA
  • 100 gr ciocolata
  • 20 gr unt
  • 1 lingura apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pian:

BLATUL

Albusurile batute spuma, se adauga zaharul, se bate bine pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusurile, nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diam.28 , se da la cuptor pana trece testul scobitorii

RULADA

Se mixeaza ouale cu zaharul pudra, se adauga, apa , uleiul iar apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se coace in tava tapetata (30x20)pana trece testul scobitorii.

CREMA BLAT

Amestecam amidonul cu putin lapte, iar restul il punem la foc cu esenta de vanilie. Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca incontinuu, pana se ingroasa. Se lasa la racit. Batem frisca bine  si o incorporam in crema.

CREMA RULADA

Topim ciocolata cu o parte din unt la abur, apoi se adauga restul de unt si nuca macinata si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua. Rulada o taiem fasii de 3 cm. Ungem cu crema de ciocolata si nuca, apoi rulam fiecare fasie, punand-o pe urmatoarea fasie in continuare. Rulam strans si obtinem o spirala mare pe care o asezam peste blat. Peste prima parte se pune crema alba, rulada , crema alba, partea a doua de blat si glazura.

GLAZURA

Ciocolata cu apa si untul se pun la topit la aburi, pana se omogenizeaza apoi se pune pe tort.

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher cu glazura de ciocolata cu lapte