Tort cu frisca si crema ganache

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Noi 2011 | 13647 vizualizari

 

este un tort rapid, crema se face cu o zi inainte , iar pentru cei care stiu sa lucreze cu frisca va fi o adevarata plecere....eu mai am de invatat...la frisca ma refer...prefer pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingurita
  • Crema
  • -450 gr ciocolata neagra
  • -500 gr frisca
  • -200 gr frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema ganache:

Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Crema:Se rupe ciocolata bucati, se toarna frisca si se da la microunde 1 minut. Se scoate, se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de minim 8 ore, de preferat pana a doua zi. Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Blatul se taie in patru, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza cu frisca dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nadina73 1

28.12.2011, 23:44

la multi ani!

luminita20_2006 1

29.12.2011, 12:12

sarumanile pentru urari, sa aveti si voi un an nou plin de realizari si numai bucurii

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura