Tort laptop

de cec in Torturi, 21 Iul 2011 | 7711 vizualizari

 

am avut si aceasta ocazie de a incerca acest fel de ornare a unui tort si asta e ce am reusit

 

INGREDIENTE

  • ingrediente foaie biscuit
  • 250 gr. faina
  • 50 gr. amidon alimentar
  • 100 gr. zahar pudra
  • 200 gr. unt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 1 lingura de coaja rasa de lamaie sau de portocala
  • blat pandispan
  • 10 oua
  • 300 gr faina
  • 300 gr zahar 
  • crema ganache
  • 700 g ciocolata amaruie
  • 800 ml frisca
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort laptop:

foaie biscuit

Untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate. Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute, apoi se intinde o foaie si se taie forma dorita (la mine a fost dreptunghiular pt a-mi servi ca ecran la laptop)

blat pandispan

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

crema ganache

Pentru crema ganache am mixat frisca, apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am facut un tort din foaie insiropata, crema, foaie blat insiropata, crema si iar foaie pe care l-am imbracat in pasta de ciocolata si un tortulet (foaie, crema, foaie) pe care l-am imbracat in pasta de zahar. L-am pictat si i-am pus butoanele pt tastatura. Am pus tortuletul pe tort si am infipt ecranul (care avea bete de frigarui in el)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort laptop" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine