Tort "Flacara violet"

de ramo_cata in Torturi, 21 Mai 2010 | 4782 vizualizari

 

un tort pentru soacra mea ,Elena si socrul meu nascut intr-o zi de sarbatoare...sa le dea D-zeu sanatate....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:  
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml suc de portocala
  • 2 cani faina
  • 50 g cacao
  • o jumatate  pachet  praf de copt
  • o jumatate cana de ulei
  • Pentru crema:  
  • 2 plicuri praf budinca de vanilie dr oetcker
  • 1 l lapte de vaca
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • o jumatate pachet de unt
  • 1 cana afine (congelate)
  • Pentru ornat:
  • 1 tub de frisca
  • Pentru sirop:  
  • 200 ml apa
  • 5 lingurite de zahar
  • 50 ml suc de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Flacara violet":

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste compozitie,in ploaie,mixand.

Am uns forma de tort cu ulei ,am tapetat-o cu faina si am adaugat compozitia.Am dat-o la cuptor circa 50 minute la foc mic. Am scos blatul si l-am lasat sa se raceasca.

Crema:

Am preparat budinca conform instructiunilor dupa ambalaj si am lasat-o sa se raceasca putin...am mixat afinele si le-am amestecat cu crema de vanilie(de aici si denumirea de flacara violet .:))impreuna cu untul...

Sirop:

Am fiert cele 3 ingrediente si l-am pus la racit.

Am taiat blatul pe jumatate.am insiropat primul blat . Am adaugat crema, am pus ce de-al doilea blat,l-am insiropat ,am adaugat un strat de crema si apoi m-am jucat cu tubul de frisca...

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Flacara violet"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ANCA 1

22.05.2010, 09:17

La multi ani, sa-ti traiasca!! arata bine tortuletul!

ramo_cata 1

22.05.2010, 11:19

Anca multumesc

susu 1

22.05.2010, 13:03

Brafo, felicitrari chiar ca flacara violet

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Curcubeu