Tort amandina

de Constelatialeu in Torturi, 19 Oct 2013 | 9628 vizualizari

 

Iar am intrat in gradina Timeei si m-am inspirat.Vroiam un tort delicios pentru balanta mea Vali,care implineste ceva anisori, adica 45,marti pe 22 Oct.Deci m-am pus pe cautat si prestat,m-am straduit cat am putut ,sa iasa ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 100 g zahar
  • 5 plicuri cappucino original
  • 2 linguri coniac
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 g cacao
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri coniac
  • Glazura
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ciocolata cu 50% cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul:Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare,adaugam zaharul si mai batem cca 10 min,apoi adaugam galbenusurile ,unul cate unul.Dupa ce am omogenizat galbenusurile adaugam apa si uleiul.La final punem faina amestecata cu cacaoa si prafil de copt.Amestecam de jos in sus cu miscari incete sa nu se lase blatul.Tapetam o forma de tort cu hartie de copt ( diametrul 26 cm).Dam blatul la cuptorul prenacalzit,la 180 grade,Este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit dupa ce este gata.

Siropul:

Apa cu zaharul se pun la fiert,cand da in clocot se adauga cappucino si se mai lasa sa fiarba 2-3 min.Se trage de pe foc si se adauga coniacul.Se lasa la racit

Crema:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul( am facut zahar farin) pana devine o spuma,se adauga galbenusurile si cacaoa.Se omogenizeaza bine,la final se adauga coniacul.Se lasa la rece pana asamblam tortul.

Glazura:

Ciocolata maruntita cu frisca pe foc pana se topeste si se omogenizeaza.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei,siropam fiecare parte si intindem crema.Deasupra nu punem crema,decat pe margini.Glazura o turnam calduta si lasam sa se scurga pe margini.

Ornare:

Eu am folosit pasta de zahar de diferite culori si am facut inimioare,floricele,etc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru căței