Tort ecler cu crema de capsuni

de angyb in Torturi, 17 Mai 2013 | 11722 vizualizari

 

Au trecut trei ani de cand suntem impreuna ,ani fericiti si plini de iubire.La multi ani iubirea mea.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 400 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina alba
  • 6 oua
  • Crema ganache:
  • 200 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Crema de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de amidon
  • 1 ou
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
  • 300 ml frisca
  • apa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler cu crema de capsuni:

Aluatul:  Fierbem apa impreuna cu uleiul .Cand clocoteste luam de pe foc si turnam toata faina amestecand rapid .Lasam sa se racoresca dupa care adauugam pe rand ouale si amestecam dupa fiecare pana cand se omogenizeaza.

Tapetam o forma rotunda cu ulei si faina ,si cu ajutorul unui sprit facem forme circulare din aluat. Dam la cuptor preincalzit pana cand foaia se rumeste. Din aluatul ramas formam gramajoare si dam la cuptor pana cand se rumenesc. 

Crema ganache: Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca dupa care o dam la rece cateva ore. Cand crema s-a racit batem spuma tare si umplem cu crema minieclerele.

Taiem capsuni marunt si le amestecam cu 2 linguri de zahar de zahar. Si le punem intr-o strecuratoare cu un castron desesubt. 

Separat amestecam amidonul cu un ou si 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de amidon si lasam sa fiarba amestecand mereu pana cand se ingroasa .Luam de pe foc si adaugam trei linguri de zahar si esenta de vanilie.

Peste sucul care l-au lasat capsuni adaugam apa pana la 250 ml si turnam intr-o craticioara peste gelatina .Dam la foc lent si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu. Cand s-a intarit lasam sa se raceasca un pic dupa care o turnam peste crema de vanilie. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam frisca batuta spuma si capsunile.

Turnam peste blatul rotund un strat subtire de crema apoi asezam un rand de minieclere .Adaugam restul de crema si nivelam bine. Asezam deasupra 7 ,8 minieclere.

Topim pe baie de abur ciocolata cu untul si decoram dupa placere.

 

TIPS-URI

1

Pt.asamblare folositi inelul de tava cu fundul detasabil si lasati tortul la rece cateva ore si apoi scoateti inelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

angyb 1

18.05.2013, 09:28

TImea multumesc
Rocsi mersi mult

Valclaudia 1

18.05.2013, 13:26

GROZAV TORTUL! Sa fiti fericiti, iubiti-va mult!

laura_n 1

18.05.2013, 17:51

multi ani inainte fericiti, Angy!
tortul arata suuper

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Cupola cu capsuni si zmeura