Tort rapid, racoros, fara coacere.
Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga gelatina, amestecand usor. Se pune apoi craticioara in apa rece pentru racire completa. Iaurtul rece se amesteca bine cu o furculita si se incorporeaza in piureul de mure. Smantana pentru frisca se bate si se amesteca si ea in crema de iaurt cu mure. Se pune la rece jumatate de ora.
Intr-o forma detasabila de tort se aseaza piscoturile de jur imprejur. Am taiat cam 2 cm din fiecare piscot sa poata sta drept in forma, iar bucatelele ramase le-am pus pe baza formei. Se rastoarna deasupra crema si se pune forma la rece o ora. Se decojesc apoi bananele, se taie rondele si se aseaza deasupra tortului. Se prepara gelatina rosie cu sucul de la mure si se rastoarna deasupra. Se mai tine tortul la rece 3-4 ore.