Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 20 Feb 2016 | 7607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 gr zahar
  • 12 oua
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 80 gr cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • nutella (2 lg cu varf)
  • 5 lg apa
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul.

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici.

Se coc  pe foaie de copt unsa cu ulei si preasarata cu faina.Daca nu le coaceti pe hartie de copt o sa se lipeasca de tava.Vor iesi 6 foi.Nu le puneti un peste alta , pentru ca se vor lipi.

Crema:Galbenusurile cu zaharul pudra , apa si cacao se fierb 10-15 minute pe baie de aburi. Se lasa la racit . Cand e calduta se adauga untul si nutella.

Glazura:Se topeste ciocolata in putina apa 3-4 lg.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]