Tort Dobos

de iry-gabriela in Torturi, 11 Dec 2012 | 5269 vizualizari

 

.....acest tort il fac doar pentru doua persoane dragi mie si de fiecare data ii cuceresc!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • 4 oua,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 4 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat bun de modelat.
  • pentru crema avem nevoie de :
  • 500 ml lapte dulce,
  • 250 g de zahar,
  • 1/2 pachet margarina,
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao.
  • pentru ornat avem nevoie de
  • un plic de praf de frisca ,
  • 150 ml lapte ,
  • un intaritor de frisca
  • flori de zahar din comert.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.

Separat pregatim crema astfel: adaugam zaharul in lapte, apoi adaugam faina si cacaoa. Punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se da deoparte adaugandu-se margarina.

Se trece apoi la asamblare, adaugand crema peste fiecare foaie astfel incat ultima parte sa ramana de crema. Frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic, ornandu-se apoi dupa cum se doreste, adaugandu-se si florile de zahar         

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

iry-gabriela 1

14.12.2012, 18:43

ma bucur mult ca va place

diaconta 1

26.02.2013, 10:23

La multi ani draga mea

iry-gabriela 1

26.02.2013, 16:33

multumesc diaconta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos (mic)