Tort de piscoturi cu zmeura si visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iul 2013 | 9518 vizualizari

 

Acu o saptamana a fost ziua mamei mele careia ii doresc multa, multa sanatate si o viata lunga si linistita cu putere de munca.
Pentru ca a fost foarte, foarte cald si nu m-am simtit in stare sa stau langa cuptor am ales sa ii fac un tort mai simplu cu piscoturi si fructe proaspete din gradina lor, cu promisiunea ca o sa ma revansez cu un tort bun cu crema asa cum ii place ei.

 

INGREDIENTE

  • aprox 30 buc. piscoturi (depinde de marimea tavii folosite)
  • Sirop:
  • 50 ml sirop de capsuni + 200 ml apa
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 900 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • un bol de visine
  • un bol de zmeura
  • 250-300 ml frisca lichida indulcita
  • zmeura pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu zmeura si visine:

Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa se raceasca usor.(nu trebuie sa fie complet rece ci doar sa nu fie fierbinte)

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de capsuni, apoi trecem pe rand piscoturile prin sirop si asezam pe fundul tavii primul rand.

Peste primul strat de piscoturi punem 1/4 din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam visine fara samburi si zmeura (modul in care le asezati si cantitatea voi o hotarati).

Punem inca un strat de budinca apoi un strat de piscoturi.

Peste al doilea strat de piscoturi la fel punem budinca- fructe - budinca si deasupra din nou un strat de piscoturi.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider timp de 3 ore.

Scoatem din frigider si rasturnam tortul pe un platou si indepartam folia alimentara.

Frisca o mixam pana obtinem consistenta dorita. Imbracam tot tortul cu frisca iar deasupra ornam cu fructe.

Dam din nou la frigider minim o jumatate de ora inainte de a felia.

TIPS-URI

1

Piscoturile se pot insiropa si cu cafea

2

Puteti folosi si alte fructe de vara: cirese, capsuni, coacaze

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba,mascarpone si zmeura