Tort de migdale

de Roda in Torturi, 1 Mai 2009 | 5895 vizualizari

 

Cu ocazia zilelor de nastere sau de sarbatori prepar acest tort cu migdale.Imi place sa simt aroma migdalelor in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  •  Pentru blat:
  • 4 oua,
  • 120gr.zahar praf,
  •  90gr.faina proaspat cernuta, (+1lingura),
  •  30gr.pudra de migdale,
  • 50gr.unt(+15gr. pentru forma de tort),
  •  putina sare;
  • Pentru crema si decor:
  • 50cl. lapte,
  • 4 galbenusuri,
  • 120gr.zahar praf,
  • 20gr. lichior de migdale,
  •  20gr.faina,
  • 100gr.unt,
  •  50gr. pudra de migdale,
  • 1 praf de vanilie,
  • 50gr.migdale taiate felii,
  •  sirop (apa+zahar)pentru insiroparea blaturilor,
  • 200gr.crema Chantilly(optional),
  • 40gr.fructe confiate,
  • zahar praf;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de migdale:

1.Se prepara blatul de tort:se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se unge cu unt si se infaineaza forma de tort cu diametrul de 22 cm.
Pentru blat, se amesteca ouale cu zaharul si putina sare.Se fierb in bain-marie, pana capata consistenta unei smantani groase si isi tripleaza volumul.Se ia cratita de pe foc si se continua baterea compozitiei pana se raceste, apoi , usor, se incorporeaza faina, pudra de migdale si untul topit, dar nu fierbinte.Se varsa compozitia in forma de tort deja pregatita si se coace 30 minute.Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
  2. Se fierbe laptele si vanilia intr-o cratita cu fundul gros.Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul , se adauga faina si se varsa continutul in cratita cu lapte.Se continua fierberea pana se obtine o crema groasa.Se lasa sa se raceasca.Untul se pune intr-un bol, se amesteca cu mixerul bine si se incorporeaza crema racita, pusa lingura cu lingura , pana crema devine omogena.
  3. Intr-o tigaie de Teflon(fara grasime), se pun migdalele si se prajesc.
Se taie blatul de tort, rece, in 3;se insiropeaza blaturile, se umplu cu crema si se orneaza .Se orneaza tot tortul cu aceasta crema, fie optional se orneaza marginile cu crema Chantilly, peste care punem migdalele taiate felii si prajite.Partea de deasupra se pudreaza cu zahar praf si se orneaza cu fructe confiate.
 
CREMA CHANTILLY:
Obs:toate ingredientele necesare cremei se tin la rece, chiar si vasele si ustensilele in care se prepara crema.
Puneti intr-un castron racit o cantitate de smantana foarte proaspata.Adaugati lapte racit-1/3 din cantitatea de smantana pusa.Ingredientele nu trebuie sa aiba mai mult de 6*C.Bateti ingredientele rapid.Cand compozitia devine spumoasa , se adauga zahar praf-80gr. la un litru de compozitie.Zaharul se adauga  treptat, batand mereu compozitia.Se adauga esenta de vanilie sau zahar vanilinat -dupa gust-si se bate in continuare , pana cand compozitia se tine bine de tel.In aceasta crema adaugati fructe uscate-stafide, caise, smochine, curmale, alune, nuci, fistic, migdale taiate toate in bucati mici sau fructe confiate sau fructe proaspete ,dupa gust.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik