Tort de ciocolata a la Nico

de nico15 in Torturi, 7 Ian 2013 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • ½ de plic de praf de copt
  • 1 capacel apa de trandafiri
  • Seminte de la o pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g de ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 ml de cognac
  • Grazura:
  • 200 g de ciocolata amaruie 57-70% cacao
  • 100 g de unt
  • esente
  • 1 lingura de ulei pentru luciu
  • Décor:
  • Decoratiuni din zahar ars
  • Decoratiuni din ciocolata topita
  • Fructe de physalis
  • 150 g de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata a la Nico:

Separam ouale,  albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam compozitia de oua pana se va omogeniza dupa care adaugam semintele de la pastaia de vanilie si apa de trandafiri.

Tapetam o tava circulara de 25 cm, turnam compozitia de piscot si o dam la cuptor la 180 de grade 30 de minute, dupa care incercam sa fie facut, testul cu scobitoarea.

In acest timp ne apucam de crema, punem pe foc la bain-marie, ciocolata si frisca lichida, cand este dizolvata complet luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider de preferat ar fi sa o lasam peste noapte.

A doua zi facem siropul cu care vom insiropa blatul taia in doua parti egale, dupa care adaugam crema si jumatate din cantitatea de migdale trase la tigaie fara grasime, adaugam a doua parte a tortului si adaugam crema atat deasupra cat si un laterala si mai dam 30 de minute la frigider, timp in care ne vom apuca de glazura pentru finalizarea tortului, punem ciocolata rupta in bucati la bain- marie, adaugam untul, uleiul si lasam sa se topeasca, dupa ce luam de pe foc adaugam si esentele.

Scoatem tortul din frigider si vom adauga glazura putin racita, atat deasupra tortului cat si in laterale. Cu un cutit mai lat vom aranja fulgii si praful de migdale. Adaugam si decoratiunile din zahar, ciocolata si cateva fructe de physalis.

Pofta Buna si va doresc tuturor colegilor participanti pe acest site si Bucatarasului Sef, un an 2013 senzational plin de realizari iar Ioanelor si Ionilor inca o data "La Multi Ani" si va dedic acest tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Nico" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata, portocale si nuci pentru o dubla aniversare