Tort de ciocolata

de simona72 in Torturi, 30 Iun 2014 | 5865 vizualizari

 

Pentru aniversarea de anul asta a zilei mele de nastere, mi-am dorit un tort ciocolatos. Asa ca, din toate cautarile si amintirile mele unul mi-a ramas la suflet...tortul Elei cu bezea si crema de lapte. Am facut blatul ei de ciocolata, care a iesit perfect, am adaugat un ganache, tot de ciocolata si gata, mai mult nu m-am complicat::))...Multumesc Ela si de inspiratie si de sfaturi.>:D

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • pt crema:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar brut
  • 300 ml apa
  • 2 linguri esenta migdale
  • pt decor:
  • 1 lingurita cacao
  • bomboane
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 100 gr mascarpone
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Pentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, se adauga in amestecul de ciocolata topita, iar apoi se incorporeaza cu albusurile batute spuma. Se pune aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetat fundul cu hartie de copt, iar peretii unsi cu unt sau ulei. Se coace la 180 grade pt 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, eu l-am lasat peste noapte, si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema: se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara cu peretii dublii. Se pune pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste, dar sa nu fiarba, se amesteca cu un tel si se da vasul la frigider pentru 1-2 ore. Se mixeaza ciocolata topita cu smantana pt frisca pana capata consistenta cremoasa. Se adauga mascarponele, se mixeaza pana la incorporarea acestuia, dar nu prea mult sa nu se taie crema. 

Petru sirop:caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana la dizolvarea completa a caramelului. Adaugam esenta de migdale si lasam la racit.

Pentru decor: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta si se adauga mascarponele. 

Pt asamblare: insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, punem al doilea blat pe care l-am insiropat cu siropul ramas si imbracam tortul cu crema ramasa. Am pus cacao intr-o strecuratoare, am presarat cacao pe toata suprafata tortului, frisca batuta cu mascarponele am pus-o intr-un pos si am facut moate, iar deasupra am mai adaugat niste bomboane pentru decor. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

pentru ca imi plac la nebunie migdalele, folosesc la prajituri si torturi esenta de migdale sau lichiorul Amaretto...voi folositi ceea ce va place

2

daca crema s-a intarit prea tare,puteti sa mai adaugati putina smanatana pt frisca in timp ce mixati crema

3

pentru un plus de aroma, in crema am adaugat 2 linguri esenta de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort “Cuibul dragostei”