Tort de ciocolata

de Maria68 in Dulciuri, 26 Iul 2012 | 5133 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!!!
Dupa o scurta pauza, am dorit sa va incant cu un desert dulce!
Dar rasfoind peste pozele facute am dat si peste acest tort , pe care din lipsa de timp( nu stiu cine nu se plange de lipsa de timp?! ) nu am ajuns sa-l postez.
Insa....mai bine mai tarziu decat niciodata.....!!!!!
Este o reteta foarte veche, preluata dintr-o carte care dateaza dinainte de revolutie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 125 g zahar
  • 125 g faina
  • 1 lingurita de cacao
  • Pentru crema:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 70 g cacao
  • 250 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Se freaca galbenusurile cu zaharul timp de 20-30 minute pe marginea aragazului, insa eu  l-am asezat deasupra altei cratite (bain-marie), dar la foc foarte, foarte mic  si il luam din cand in cand de pe foc. Se adauga faina amestecata cu cacao (care au fost in prealabil cernute prin sita), apoi albusurile spuma se incorporeaza usor.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si presarata cu faina. La acest blat nu se foloseste nici praf de copt, nici amoniac. Se coace la foc potrivit timp de 20-25 minute.

Pentru pregatirea cremei se freaca untul spuma, apoi se continua cu zaharul, dupa care se adauga cacaoa.

Blatul se taie in doua, se aseaza intre ele un strat de crema, iar cu restul se imbraca tortul in intregime.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Joffre