Tort cu portocale

de ianculubita in Torturi, 5 Mai 2011 | 7201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4portocale
  • 6oog faina
  • 600g zahar
  • 100ml ulei
  • 6oua
  • 2plicuri praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 1plic praf de frisca
  • zeama de compot pentru insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

2 portocale, spalate,taiate in bucati mai mici, fara samburi, se pun in blender si se proceseaza pana devine o pasta; se adauga galbenusurile, zaharul si ulei; intr-un castron in care este faina amestecata cu praful de copt, se rastoarna portocala, esenta de vanilie, albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o spatula;

in forma de tort mai mare, unsa cu unt si tapetata cu faina, se rastoarna compozitia si se da la cuptor 30-40min;

intre timp,praful de frisca se pregateste conform instructiunilor de pe plic;dupa ce blatul este copt si racit,se taie in 3foi,se insiropeaza,se pune frisca intre ele si cubulete de portocala,si se imbraca tot cu frisca;deasupra se orneaza cu felii de portocala;va asigur ca este foarte delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

ieri la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra