Tort cu mouse de capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Mai 2010 | 7630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • esenta de vanilie
  • putin colorant alimentar
  • un praf de copt
  • pt mouse:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 5 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet gelatina
  • pt decor:
  • un pliculet tort jeleu rosu
  • frisca
  • boboci de trandafir din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mouse de capsuni:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si esenta de vanilie, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem compozitia rezultata intr-o tava in forma de inimioara ( am facut eu )  tapetata cu faina, turnam o picatura colorant alimentar, apoi cu o forculita imprastiem culoare prin toata tava si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea.

Pregatim mouse-ul astfel:

Mixam frisca.

Pasam capsunile, apoi le mixam impreuna cu zaharul, dupa care amestecam cu frisca si mixam pana se omogenizeaza compozitia.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Incorporam si gelatina in crema si o punem la rece .

Dupa ce s-a racit blatul si crema s-a inchegat putin, taiem blatul in 2, le insiropam si punem cate un strat de mouse de capsuni pe fiecare.

Deasupra punem jeleul pregatit conform instructunilor de pe pachet si ornam cu frisca si cu bobocii de trandafir ( am pus si cateva poze ca sa vedeti cum am facut bobocii)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mouse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

mena29 1

01.06.2010, 09:18

Dana pana am ajuns eu cred ca au mai ramas doar trandafirasii,felicitari si cinci furci

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:54

multumesc mena, sa sti ca mai unul prin frigider, nu m-am indurat sa- arunc, il folosesc la altceva

CretuValentina 1

16.06.2019, 12:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si portocale