Tiramisu reţetă cu blat

de iqphantom in Torturi, 28 Feb 2013 | 11930 vizualizari

 

Daca tot e primavara...si tot aveti chef de un tort usor de facut si extrem de delicios, recomand Tiramisu....fara piscoturi de data asta si un pic mai altfel dar extrem de delicios.-Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 9 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 prafuri de vanilie ( sau o fiola de esenta)

Crema:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar2 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr mascarpone
  • 200 ml frisca vegetala ( sau orice fel de frisca in cutie – contine stabilizatori)
  • 2 plicuri de gelatina granule

Insiropare:

  • 100 ml cafea tare
  • 2 lingurite de zahar
  • 25 ml rom brun( poti folosi rom alb, Lacrima lui Ovidiu, coniac,etc)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Pregatire:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu mixerul .

In spuma rezultata se adauga galbenusurile ( unul cate unul), uleiul in fir subtire si faina amestecata cu praful de copt , pe rand cate o lingura amestecand de sus in jos.

Blatul se pune intr-o forma ( de care preferati) si se coace pe treapta 1 a cuptorului cu gaz 20-30 de minute ( testul scobitorii).

Se scoate din cuptor si se raceste.

Crema:

Gelatina se hidrateaza in putina apa rece .

Se amesteca galbenusurile cu zahar. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se spumeaza prin frecare . Se adauga mascarponele si se amesteca pana la omogenizare.

Albusurile se bat spuma cu frisca. Se adauga amestecul de mascarpone si se omogenizeaza cu grija.

Gelatina se lichefiaza in cuptorul cu microunde sau in bain-marie. Se adauga in crema.

Asezare:

Blatul se taie pe 3 nivele .

Forma de tort se tapeteaza cu nailon alimentar  ( pungi de congelator taiate in lipsa de altceva)

Se pune un strat de crema, un strat de blat insiropat cu cafea, un strat de crema …si tot asa, ultimul strat sa fie de blat.

Forma se da la frigider 30 de minute.

Se rastoarna tortul pe un platou si se indeparteaza folia.

Tortul de pudreaza din belsug cu cacao de buna calitate. ( puteti decora dar aspectul nefinisat arata foarte bine).

TIPS-URI

1

Atentie la temperatura gelatinei lichefiate sa nu fie foarte fierbinte . Riscul e sa se taie crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

_Alina_ 1

01.03.2013, 08:12

O felie din bunatatea asta vreau si eu!

MotanLaOale 1

01.03.2013, 09:22

iqphantom 1

01.03.2013, 09:51

multumesc pentru aprecieri, va pup cu drag pe toti.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă speciala