Tort cu mere intregi

de Ina in Torturi, 6 Sep 2011 | 22498 vizualizari

 

Pregatit in iulie, de ziua sotului ( as minti sa spun ca-i facut special pentru Gabytza... :"> ) si postat de ziua "surioarei" mele , careia-i spun a n*-a oara : La Multi Ani, Gabytzule drag! >:D< :-*

 

INGREDIENTE

  • 8 mere potrivite
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar (  + alte 8 linguri, pentru mere )
  • 3 linguri cu ulei
  • 100 g unt
  • 50 g scortisoara
  • 150 g miez de nuca
  • un praf de copt
  • Pentru sirop :
  • 5 linguri zahar
  • 400 ml. apa
  • o esenta de rom
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere intregi:

Curatam merele de coaja si scoatem cotorul. 

Batem un aluat de pandispan din 6 oua, adaugand pe rand, 8 linguri cu zahar, 4 linguri de ulei, 6 linguri cu faina si un praf de copt.

In tava tapetata cu hartie de copt asezam merele, unul langa celalalt. In  scobitura din mijlocul fiecarui mar punem zahar, miez de nuca, scortisoara si un cubulet de unt. 

Presaram zahar, scortisoara si bucati de miez de nuca si pe suprafata merelor, in toata tava. Dam merele la cuptor , pentru cca 25 minute, pana acestea incep sa se coaca putin , iar zaharul se caramelizeaza. ( Ne vom da seama dupa miros, cand sunt gata  :x )

Scoatem tava, turnam compozitia de pandispan peste merele coapte, presaram restul de nuca pisata si dam la cuptor pentru inca 35-40 minute.

Cand blatul e copt, scoatem tava si lasam 10 minute sa se racoreasca blatul. Partea inferioara va fi insiropata cu siropul lasat de mere si zaharul caramel. 

Facem separat un sirop de zahar caramelizat , apa si esenta de rom, cu care vom insiropa si partea superioara a blatului, apoi rasturnam blatul pe un platou . 

Imbracam tortul in frisca si-l vom servi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere intregi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortul copilariei - tort de mere ornat cu frisca