Tort cu fructe

de gaby_gabytza in Torturi, 13 Mar 2014 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 150 ml compot capsuni
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • blat 2
  • piscoturi
  • crema
  • 500 ml smantana
  • 200 g zahar
  • 1/2 banana
  • 1 portocala
  • capsuni din compot
  • visine din compot
  • 1/2 lingurita colorant galben
  • decor
  • frisca
  • visine din compot
  • portocala
  • bomboane decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le mixam spuma.Separat galbeunsurile le mixam cu zaharul pana se topeste,treptat adaugam compotul,uleiul si praful de copt.Rasturnam peste albusuri si mixam.Adaugam treptat faina in ploaie si mixam.

Pregatim o tava cu inel detasabil o tapetam cu hartie de copt si rasturnam compozitia.Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.Dupa lasam sa se raceasca

Mixam smantana cu zaharul pana rezulta o frisca consistenta.Impartim compozitia in 3.

in una adaugam portocala,colorantul si banana taiate cubulete

In a 2a adaugam caspunile si visinele din compot(la visine scoatem samburi) iar ultima o lasam simpla .Mixam pe fiecare in parte

Dam la frigider 20 min

Taiem blatul in 2 felii.

In tava in care am copt tortul o curatam bine si asezam prima felie de blat insiropata cu compot de capsuni iar deasupra adaugam frisca simpla.Dupa adaugam psicoturile inmuiate in compot de visine iar deasupra adaugam frisca cu capsuni.

La final adaugam a 2 a felie de blat de tort insiropata cu compot de capsuni si deasupra frisca cu banane dar lasam cateva linguri pentru a decora si marginea tortului.

Dam la frigider minim 30 min sa se intareasca bine frisca.
Scoatem de la frigider si dam jos inelul detasabil de la tava.

Decoram cu restul de frisca cu banane pe margine,iar deasupra cu felii de portocala,visine din compot si bombonele

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu de portocale