Tort ceas

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 28 Mai 2015 | 4923 vizualizari

 

Un tort foarte bun pe care l-am facut pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina

Crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 200g ciocolata alba
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ceas:

Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste .Frecam bine galbenusurile cu uleiul, apoi le adaugam peste albusuri.Amestecam faina cu cacaoa si o adaugam treptat peste albusuri amestacand usor.Turnam compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit.Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-a copt.

Pentru crema de ciocolata punem intr-o cratita pe foc 200 g ciocolata rupta bucatele cu 200 ml frisca si 30 g unt. Lasam pana se topeste ciocolata apoi dam la rece.La fel procedam si cu ciocolata alba, 200 ml frisca si 20 g unt.Lasam cremele sa se raceasca cateva ore, apoi le mixam.

Asezam pe un platou blatul racit,crema de ciocolata cu lapte si apoi pe cea de ciocolata alba.Din cele 100g ciocolata cu lapte ramase facem cifre .

Am ornat tortul cu cifre de ciocolata si restul de frisca batuta.

 

TIPS-URI

1

Blatul poate fi insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ceas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure si ciocolata

de oanapl 8

ieri la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

 Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversare