Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă

de Crista_Luca in Torturi, 1 Ian 2011 | 23137 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanate, fericire si tot ce va doriti! LA MULTI ANI! si acest tort este de la Criss ! multumesc Cristina ! sursa --- http://www.bucataras.ro/retete/14075/tort-cu-crema-de-zahar-ars-si-crantz.html

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars:
  • 15 linguri de zahar pentru a carameliza si tapeta cratita
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 zahar vanilat
Blatul:
  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru a orna tortul:
  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si alune 
  • bulinute albe - rafaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă:

Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati.

Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul  caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand s-a inchegat.

Baltul: se separa ouale, semixeaza albusurile spuma tare, se adauga zaharul si valinia. Apoi se adauga faina, si se amesca cu o lingura de sus in jos.Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou, si se coace aproximativ 30 minute. este gata cand trece testul scobitorii.

Se lasa la racit, apoi se pune cratita in frigider, si se lasa sa stea de seara pana dimineata.

Apoi se rastoarna si se lasa cratita deasupra in vreo 2 ore sa se insiropeze bine blatul de tort cu siropul de zahar ars.

Se topeste putin zahar intr-o cratita mica  si se adauga alunele. se toarna amestecul pe o hartie de copt si e lasa la racit pt a se intari. Apoi se marunteste bine, si e gata crantzul!

se orneaza tortul dupa preferinta.

eu am avut rafaello si le-am facut mai mici, cateva pt a orna tortul ..dar fara cocos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de vanilie, kiwi si ananas