Tort cu crema de capsune

de ianculubita in Torturi, 5 Apr 2013 | 4135 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru fiica mea Mihaela,care azi implineste o frumoasa varsta;din pacate pentru mine,nu poate servi decat virtual!!
LA MULTI ANI fetita mea!!!!

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6oua
  • 250g zahar
  • 300g faina
  • 10linguri apa
  • 1praf de copt
  • sare

Crema

  • 500g capsune
  • 5foi de gelatina
  • 2linguri zahar
  • 200ml frisca lichida

Sirop

  • 1cana apa
  • 3linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de capsune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsune:

Galbenusurile batute bine cu zahar,adaugand treptat cate 1lingura cu apa,amestecam apoi cu faina si praful de copt cernuta iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare;rasturnam compozitia in forma de tort cu hartie de copt,lovim de cateva ori tava de masa pentru a elimina aerul din interior,apoi dam la cuptor la foc mic 30-40min,facand testul cu scobitoarea;

dupa ce s-a copt,oprim focul,lasam tava in cuptor cu usa intredeschisa;

n acest timp ne ocupam de crema;

Capsunele spalate,curatate,le punem intr-un bol si facem un piure cu blenderul vertical;punem piureul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar doar cat se topeste,apoi adaugam gelatina care a fost inmuiata 5min in apa rece;amestecam bine pana se topeste iar duupa ce s-a racit bine batem frisca turnand in fir piureul apoi dam la frigider sa se mai intareasca

Pentru sirop punem intr-un vas apa si zahar iar dupa ce s-a racit adaugam esenta de capsune

Pe un platou punem blatul taiat,insiropat,cu crema la mijloc,imbracat in aceeasi crema ramasa,ornat cu felii de capsune iar pe margini cu stixuri umplute cu crema de capsune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere