Tort cu clatite

de Lau in Dulciuri, 8 Feb 2016 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri 3in 1
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • Clatite
  • 3 oua
  • 300 ml apa minerala
  • 200 ml lapte
  • 300 g faina
  • coaja de portocala
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri unt topit
  • Crema
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g mascarpone
  • 1 ciocolata alba
  • Decor
  • piscoturi
  • fructe
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu clatite:

Clatite-intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele.

Amestecam bine pana rezulta o compozitie fara cocoloase si o consistenta lichida(ca unei inghetate topite) pentru caltite subtiri.

Adaugam untul topit si racit si amestecam bine,acoperim bolul si dam la rece 30  min.

Incalzim tigaia bine o ungem cu ulei si adaugam un polonic in mijlocul tigaie si rotim tigaia ca aluatul sa alunece pe toata suprafata.

Le coacem pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie intinsa.

Blat-intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare,pana isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,

Adaugam uleiul in fir subtire ,apa si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Adaugam faina amestecata cu cafeaua,praful de copt si amestecam cu miscari unsoare,

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptoru incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca in tava.

Crema-intr-un vas adaugam 150 mi frisca,ciocolata rupta bucatele si punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,

Lasam sa se raceasca bine dupa care amestecam cu mascarponele si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

La final incorporam restul de frisca batuta si amestecam usor cu o spatula.

Ansamblare-pe un platou asezam blatul care il insiropam cu cafea,adaugam crema,clatita,crema-clatita si repetam pana obtinem inaltimea dorita(eu am folosit 12 clatite)imbracam tortul cu crema si pe margine adaugam piscoturile.

Dam la rece cateva ore(peste noapte) dupa care il decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu clatite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chisalita de zarzare rosii ( corcoduse)