Tort cu ciocolata si caise

de Bucataras Monica in Torturi, 7 Iul 2013 | 3756 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri apa calda
  • 8 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 9 linguri faina
  • 8 oua
  • 2 pachete crema pt prajituri (de ciocolata)
  • miez de nuca
  • caise
  • ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si caise:

BLAT: Se separa ouale. Albusul cu cele 2 linguri de apa se bat spuma. Se adauga apoi zaharul, galbenusurile, uleiul, faina. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.Apoi se bat cele doua pachete de crema. 

SIROP-se arde jumatate cana zahar, apoi se adauga apa calda, se mai tine pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Se taie blatul in 3 sau 4 felii,depinde de cat a crescut. Se aseaza prima felie pe un platou,se insiropeaza,apoi se adauga crema si cateva cubulete de caise. Tot asa pana la ultima felie,eu am ales ca la sfarsit sa rad putina ciocolata de menaj. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si caise" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si capsuni