Tort cu morcov si lamaie

de Bianca20 in Torturi, 27 Aug 2015 | 10002 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 280 g. faina;
  • 225 ml, ulei;
  • 10 g. praf de copt;
  • 1 lgt. ghimbir;
  • 1 lgt. rasa scortisoara;
  • un praf nucsoara;
  • 3 oua;
  • 300 g. morcovi;
  • 200 g. zahar;
  • un praf sare;
  • 1/4 lgt. bicarbonat;
  • 2 lg. zeama de lamaie;

Crema:

  • 2 lamai;
  • 2 oua;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 500 ml. frisca lichida;

Sirop:

  • 300 ml. apa;
  • 2 lg. zahar;
  • 1/2 lamaie;

Decor:

  • 200 g ciocolata alba;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu morcov si lamaie:

Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la omogenizarea completa. Compozitia se imparte in 3. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 24 cm diametru. Se coc pe rand cele 3 blaturi la 180 de grade timp de 15-20 minute. Puteti sa coaceti un singur blat, pe care il taiati in 3 si pe care il lasati 40-45 de minute in cuptor.

Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul . Se adauga coaja de la o lamaie si zeama de la amandoua. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca si se adauga peste crema racita.

Decor: Se taie din hartie de copt fasii de diferite lungimi si dreptunghiuri de inaltimea tavii in care s-a copt blatul. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se intinde pe fasii si dreptunghiuri. Se lasa sa se intareasca putin. Fasiile se indoaie, unind capetele. Se dau la frigider.

Se pune primul blat in forma de tort cu inel detasabil. Se adauga 1/3 din siropul pe care il facem punand apa, lamaia si zaharul pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din crema si se pune al doilea blat. Il insiropam, adaugam restul de crema, oprind 3-4 lg. pentru ornat. Se pune si ultimul blat, il insiropam, adaugam crema oprita si dam la frigider pentru 3-4 ore. 

Dupa trecerea timpului, se scoate inelul detasabil si se niveleaza marginile. Se scoate ciocolata si indepartam fasiile de hartie de copt. Asezam in mijloc fasiile de ciocolata cele mai mari si continuam cu cele mai mici, lipindu-le cu putina frisca si formand o fundinta. Pe margini se pun dreptunghiurile de ciocolata si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcov si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortuletul meu