Tort cu ciocolata alba si capsuni

de La Ancuta in Torturi, 2 Iul 2012 | 5227 vizualizari

 

Va povesteam recent despre cursul de fotografie. Astazi va arat tortul facut cu ocazia incheierii cursului. Combinatia de ciocolata alba si capsuni a fost ideala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 130 ml apa
  • 5 linguri cacao
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata alba
  • 550 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Crema de capsuni:
  • 450 g capsuni
  • 350 ml smatana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri apa rece
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si capsuni:

Incepem cu pregatirea blatului. Separam ouale iar galbenusurile le mixam cu apa calda. Adaugam apoi zaharul si mixam pana devin ca o crema.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaoa si le adaugam treptat in compozitie. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de mai sus. Turnam aluatul in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem la foc potrivit 20-25 de minute.

Scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema de ciocolata: Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca. Dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza apoi lasam la racit. Gelatina o hidratam in apa rece apoi o topim la foc mic (atentie sa nu clocoteasca). Dam de pe foc si adugam treptat 4 linguri de ciocolata topita apoi amestecam cu restul de ciocolata.

Separat mixam restul de frisca (350 ml) si o adaugam peste ciocolata racita. Amestecam usor pana se omogenizeaza.

Pe un platou asezam o foaie de blat si montam in jurul ei inelul de tort. Intindem crema de ciocolata si acoperim cu a doua foaie de blat.

Dam tortul la frigider pana preparam crema de capsuni. Spalam capsunile si le taiem bucatele. Frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra.
Hidratam gelatina in apa rece timp de 5 minute apoi o dizolvam la foc mic. Peste gelatina dizolvata adaugam putina frisca si amestecam pana se omogenizeaza apoi o amestecam cu restul de frisca batuta. La final adaugam capsunile. Punem crema pe tort si acoperim cu ultimul blat.

Lasam tortul la frigider cel putin 2 ore apoi scoatem inelul de tort si ornam dupa preferinte. Eu am imbracat tortul in marshmallow fondant, dar la fel de bine merge si cu frisca batuta si capsuni feliate.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort caramelos-ciocolatos ( da' rau de tot! )