Mie mi-a placut foarte mult tortul Medovik. De data aceasta am incercat varianta cu blat pufos. Delicioase ambele.
Blat:
Crema:
Decor:
Pentru blat am pus pe foc mierea pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa se albeasca. Am mixat ouale spuma cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Peste oua am adaugat mierea calda, apoi uleiul. Am adaugat apoi faina amestecata cu praful de copt. Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul 21 cm. Am introdus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 40 de minute. Blatul meu nu a crescut foarte mult si il puteam imparti in 3, ci doar in doua bucati , asa ca am mai pregatit inca o compozitie si am mai copt un blat. A doua compozitie a crescut mai mult si am impartit acest blat in 3 . Deci am obtinut in total 5 bucati de blat. Pentru crema am lasat cateva ore la scurs smantana. Am mixat smantana, am adaugat zahar pudra dupa gust, cam 3-4 linguri, apoi mascarponele la temperatura camerei. Pentru montare am asezat primul blat, l-am stropit cu zeama de la un compot de visine, am pus apoi un strat de crema si peste crema am distribuit visine. Eu am avut visine conservate de mine la borcan . Nu am folosit visine din compot pentru ca sunt zemoase. Am procedat la fel pana am terminat blaturile. Pe ultimul blat am distribuit putina crema, cat sa nu se usuce. Am introdus tortul la rece si a doua zi l-am imbracat in frisca batuta cu un plic de intaritor , apoi cu krantz de nuci si migdale amestecat cu biscuiti. Pentru krantz am caramelizat zaharul, apoi am adaugat nucile si migdalele si am rasturnat totul pe o planseta umeda. Dupa ce s-au racit le-am pus intr-un tocator electric impreuna cu biscuitii. Am maruntit totul si apoi am imbracat tortul. Pe tort am distribuit si cateva cirese confiate( din comert).Pofta buna!